Something Frozen

Hvor heldig har man lov at være? Så kommer man hjem fra ferie og så er der åbnet ny isbutik lige rundt om hjørnet… Something Frozen hedder butikken, som har hjemmelavet økologisk softice med toppings, frugt-slushice, islagkager og iskaffe på menuen.

Something Frozen i Ravnsborg Tværgade har været længe undervejs…første gang jeg hørte om dem var for 2 år siden, hvor de havde en bod på Kødbyens Mad og Marked i sommermånederne, hvorfra de solgte hjemmelavet softice med forskellig slags topping. Siden da har der været stille omkring Something Frozen. Altså lige indtil for en måneds tid siden hvor deres instagramkonto blev genoplivet med opdateringer om en forestående butiksåbning på Nørrebro.

Something Frozen har specialiseret sig i hjemmelavet gourmet-softice, lavet på basis af økologisk mælk, fløde og sukker. Glem alt om den klassiske konsumsoftice. Her taler vi frisklavet kvalitetsis, som bliver produceret dagligt i det lille køkken bagerst i butikslokalet. Isbasen smagsættes med sæsonbetonede frugter, urter, chokolade fra danske Oialla – en økologisk kvalitetschokolade baseret på Beniano bønner mv.

Isen sælges kun i én størrelse og kun i bæger. Inden softicen tappes i bægeret bliver der lige lagt en god portion topping i bunden – genialt, da det giver noget at glæde sig til når man når så langt!

Isbutikken ligger i Ravnsborg Tværgade – en sidegade til Ravnsborggade, lige rundt om hjørnet fra Nørrebrogade og Sortedam Dossering.

Menu:

2 slags softice, som skifter ca. 2 gange om ugen

3 slags frugtslushice lavet på friskpressede juicer fra Seimei

Iskaffe

Islagkage

Picnic”kurv” med islagkage og en flaske cava (inkl. glas und alles)

Morgenmadssoftice

I nogle weekender kan man lørdag og søndag få “Morgenmads softice” mellem klokken 10 og 14. Den er lavet på basis af skyr, kærnemælk og fløde – og serveres med alt fra hjemmelavet müsli, ristede havregryn til friske bær og frugter. Hold øje med Something Frozens facebook og instagram for info om hvornår der er morgenmadssoftice.

Nyfortolkninger af gamle klassikere mm.

I løbet af den første åbningsmåned har der allerede været et væld af smagsvarianter, heriblandt kæmpe eskimo, drømmekage, tonkabønne, jordbærtærte, mørk nougat, kokosis med sandkagestykker og mango, kaffe/sesamsoftice med kaffesmåkager, hindbær/hibiscussoftice med appelsinpleskner, pistacienødder og hindbærdrys…

Her er det en nyfortolkning af kæmpe eskimoen – en solbær-rødbedesoftice med syrlige frysetørrede solbær, sprødt, hjemmebagt rødebedeslør og smeltet chokolade (72% Oialla) på toppen, samt koldskålsofticen med sprødristede havregryn, kammerjunkercrumble og friske jordbær.

 

 

Indretningen er fin og enkel, dog uden at være spartansk eller kedelig. Indenfor er der enkelte sidde – eller liggepladser på den dertil indrettede daybed, alt efter hvad man foretrækker. Udenfor kan man nyde isen på bænken langs facaden eller ved søerne lige rundt om hjørnet – et oplagt udflugtsmål med en islagkage og en flaske cava under armen!

 

 

Something Frozen
Ranvsborg Tværgade 7
2200 København N
www.somethingfrozen.com

www.instagram.com/somethingfrozencph

Åbningstider:
Mandag-fredag: 12-22
Lørdag-søndag: 10-22

 Der er lukket for kommentarer.