Østerberg Ice Cream

31. august 2014
Den særdeles kompetente ismester Cathrine Østerberg har her i sommeren 2014 åbnet en perle af et ismageri på Østerbro lige ved Trianglen. Østerberg Ice Cream er intet mindre end en oase for folk, der kan lide frisk, hjemmelavet is, eksotiske sorbeter, smukt indrettede lokaler og håndlavede vafler. Du kan lige nå at lægge vejen forbi inden sommeren går på hæld. Lige nu er isdisken bugnende fuld af sorbet og mælkeis for enhver smag. 

Østerberg Ice Cream ligger på Rosenvængets Alle – dén der lille rolige sidevej til Østerbrogade med den franske stemning. Dén der vej man ikke lige kommer ned af, med mindre man har et ærinde. Det har jeg egentligt ikke haft indtil nu – med undtagelse af de romkugleraids jeg har lavet hos Det Rene Brød, som bor lidt længere nede ad vejen – men det har jeg i den grad fået med Østerbergs indtog i gaden. Siden de åbnede i juni måned, har jeg mere end femdoblet antallet af gange jeg nogensinde har været i gaden. Særligt den populære chokoladesorbet, har afkrævet en del cykelture fra Kbh. N til Kbh. Ø! Chokoladesorbeten er ikke et fast indslag hos Østerberg, men er indimellem på gæstevisit i isdisken, så prøv den, hvis du får mulighed for det! Det er en vaskeægte nyklassiker!

oesterberg-header

Planen er, at isbutikken skal være åben helt ind i efterårs- og vintermånederne, dog med et mindre issortiment, men med en række andre fristelser på hylderne. Blandt andet hjemmebagt brownie med is, isdesserter og varm chokolade med en kugle is i (jeg har fået lov til at prøvesmage chokoladen og I kan godt glæde jer til, at den kommer på menuen, for den bliver en af byens bedste). Indtil videre er der dog fyldt op med kolde fristelser. Lokalet er lyst og minimalistisk indrettet, væggene dekoreret med akvareller skabt netop til Østerbergs lokaler. Kunstneren bag er Christina Bardram. Motiverne er ingredienser der indgår i isproduktionen – eksotiske frugter, vanillestænger, mælkeflasker mv. Praktisk da nogle af de isvarianter, der findes i disken, er ganske usædvanlige og ubekendte for det brede ispublikum, idet Østerbergs mantra er: Taste the world. Hvem har eksempelvis styr på, hvordan en tamarind, jackfruit, litchi eller en guavafrugt ser ud? Nej, vel, men det er netop der, billederne på væggen kommer ind i billedet, for her kan man se, hvordan de eksotiske ingredienser isen smagsættes med, ser ud. Farveholdningen – både i indretningen, udsmykningen, isen og i Østerbergs markedsføring på Facebook og Instagram – er holdt i fine pastelfarver. Totalt gennemført og kompromisløst!

oesterberg-header-header

Noget af det, jeg virkeligt kan lide ved Østerberg Ice Cream, er, at Ismester Cathrine Østerberg løbende eksperimenterer med nye smagsvarianter, nye frugter og med at udvikle nye cremede og veganske sorbeter. Sorbet kan indimellem være et lidt trist bekendtskab, sammenlignet med en god gelato eller flødeis, men det er ikke tilfældet her. Konsistensen er noget nær der bedste, jeg har oplevet i en sorbet. Absolut ingen iskrystaller og en helt igennem lind og blød karakter. En del af hemmeligheden bag den gode konsistens er, at der er hele 50% frugt i Østerberg Ice Creams sorbeter. Bingo! Sorbeterne er veganske og laktosefri og findes i et væld af varianter – bl.a. hindbær, mango, passionsfrugt, havtorn, litchi, lakrids-citron, jackfruit og chokolade (ja, chokolade) – så man kan ikke altid være sikker på at favoritten findes i disken, da der kun er plads til omkring 12 forskellige is ad gangen. Men det er jo netop noget af det, der er fedt ved konceptet. Taste the world! Der er altid noget nyt at smage på.

Østerberg har arbejdet nøjsomt og længe med at finde ind til den helt rette is, som kan beskrives som en mellemting mellem en italiensk gelato og en klassisk flødeis. Den har flødeisen udseende, men en lavere fedtprocent på omkring 5-8%. Du får altså en is med faste kugler, men uden flødeisens fede smag.

IMG_20140831_132711502Selve grundisblandingen bliver lavet på det håndplukkede mejeri, hvorfra Østerberg får leveret mælken. I forretningens produktionslokale forvandles mælken til en række forskellige is – både klassiske og eksotiske. Vanilie, chokolade, jordbær og lakrids er altid sikre vindere og bare rolig, der er altid et godt udvalg af klassiske is, hvis man ikke er den eksperimenterende type. En populær isvariant er brownieisen, som laves med hjemmebagt brownie – Wauw! Nødderne til hasselnøddeisen ristes i baglokalet. Karamel og chokoladesauce koges, når netop disse varianter er på vej i disken. Kort sagt det er hands-on isproduktion. Der bliver kælet for kvaliteten og is-eksperimenterne kommer først ud i disken, når kvaliteten er den helt rigtigt. Jeg spurgte ismester Østerberg om, hvorfor der ikke var en pistacieis i disken, hvortil hun svarede, at hun skam havde eksperimenteret med pistacieis, men at den endnu ikke sad helt i skabet, så der gik lige lidt tid inden den kom i disken. Hun kunne nemt lave en pistacieis på færdig pasta, som formentlig ville blive revet væk, men det ville være at gå på kompromis med kvaliteten, og det har hun ganske enkelt ikke lyst til at gøre. Ting tager den tid de skal tage. Som hun selv skriver på hjemmesiden:

“Når vi gør noget, så gør vi det ordentligt. Når vi laver is, så går vi ikke på kompromis med noget. Isen skal smage af noget, og den skal smage godt”.

Det er skønt at møde folk, der ikke producerer is udelukkende for at tjene penge, men ud af kærlighed til den gode råvare og den gode smagsoplevelse. Østerberg Ice Cream har en eksperimenterende tilgang til ismageriet, hvor kun det bedste er godt nok, hvilket både kan ses og smages.

Østerbergs is fås i vaffel eller bæger. Vaflerne er er hjemmebagte, hvilket er lidt af en sjældenhed, så jeg vil anbefale at man prøver dem. Man kan ikke få flødeskum, syltetøj eller guf ovenpå, men det ville ganske enkelt også være synd, for isen er så smuk og smagfuld i sig selv.

Priser:kort

1 kugle   24,-
2 kugler 30,-
3 kugler 36,-

Ekstra kugler 6,-

Go-awaybokse:

½ liter   60,-
1 liter     110,-
1½ liter 150,-

Østerberg Ice Cream
Rosenvængets Allé 7c
2100 København Ø
www.osterberg-ice.dk
www.facebook.com/osterbergice



6 svar til “Østerberg Ice Cream”

  1. […] by feinschmeckeren.dk (in Danish) Review by Isdamen.dk (in […]

  2. […] nytår er det muligt at købe Østerberg Ice Creams lækre is i islagkager til 10-12 personer eller i to-gobokse. Disken er fyldt med champagnesorbet, […]

  3. […] Østerberg Ice Cream laver is under mantraet “taste the world”. Isen, som produceres i det lille lokale på Østerbro, kan bedst beskrives som en mellemting mellem en italiensk gelato og en klassisk flødeis. Let, men fast. […]

  4. Erin siger:

    This is my favorite Ice Cream shop in Copenhagen – Catherine’s unique and delicious flavors keep us coming back!

  5. […] Østerberg Ice Cream laver is under mantraet “taste the world”. Isen, som produceres i det lille lokale på Østerbro, kan bedst beskrives som en mellemting mellem en italiensk gelato og en klassisk flødeis. Let, men fast. […]

  6. […] ØSTERBERG ICE CREAM Den nye ispige i klassen – Østerberg Ice Cream – holder ligesom Ismageriet åbent frem til nytår, hvorefter der holdes en kort pause i januar-februar. Issortimentet bliver reduceret en smule i forhold til højsæsonen, men man kan stadigvæk få is i både vafler (som er friskbagte i butikken) og bægre. Faste kunder kender allerede Østerbergs fantastiske brownieis med hjemmebagt brownie. Her i vinterperioden er det planen at ispigerne vil begynde at servere den gode kage, evt. med en kugle is on the side. Et hot tip: Østerberg er begyndt at servere varm chokolade og den er intet mindre end genial! Den laves på god Callebautkvalitetschokolade og serveres med en kugle is. Prøv den før din nabo! Jeg har tidligere skrevet lidt om Østerbergs is. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *