Mat och chokladstudion i Malmö

I Mat och Chokladstudion på Amiralsgatan i det centrale Malmö , dyrker dessertkokken Joel Lindqvist det moderne, naturlige og sæsonbestemte dessertkøkken. Sortimentet, som varierer med årstiderne, byder bl.a. på håndlavede ispinde, isbægre og take-awaybøtter med vilde smagskombinationer som honeycomb, lavendel og sanchopeber.

IMG_20170224_152331744Mat och Chokladstudion åbnede i sommeren ´16, og jeg var allerede en tur forbi butikken i efteråret, hvor jeg smagte 2 forskellige is, som pirrede min nysgerrighed. En med malt og honeycomb og en med blåbær. Jeg har fulgt Joel på instagram lige siden og har fulgt med i hvordan der i de seneste par måneder er blevet skruet op for isproduktionen med en række lækre nye ispinde…

Butikken ligger centralt i Malmö nær Koncerthuset og Trianglen, hvorfra der går tog til- og fra København. Der er ét stort bord med siddepladser i midten af butikslokalet, hvor man kan nyde sin is eller kage, så fokus ligger hovedsageligt på takeaway og på chokoladesmagninger, kurser og dessertcatering.

Råvarerne er økologiske og sæsonbestemte, så sortimentet – herunder isudvalget – varierer med årstiderne. På hylderne finder man alt fra småkager, til sirup, saftevand, karameller mv. Alt er håndlavet i butikken. 

Butikken byder bl.a. på de smukkeste praliner med de mest overrumplende smagssammensætninger. Som min kæreste sagde, da han smagte et par af de hjembragte chokolader: “Wauw! Det er vildt. De smager så specielt, at man næsten ikke helt kan forstå hvad det er man spiser”. Det er er ret god beskrivelse af, hvordan det føles, at spise fyldte chokolader med gran, dild, karry, sanshopeber, citrongræs og vineddike.

IMG_20170224_155514032

Isen

Isen hos Mat och Chokladstudion er af den vilde slags. Glem alt om vaniljeis og jordbæris. Her får du is, som er smagssat med miso, lavendel, hø, sanshopeber, honeycomb, matcha mv. Kort og godt smagsammensætninger, som i den grad udfordrer smagsløgene. En fuldfed, skøn is. Cremet og uden den insiterende sødme som man kan møde i andre is.

Ispindende hånddyppes i lys, mørk eller hvid chokolade og det er dejligt tykt overtræk, med et HELT perfekte knæk – præcis som jeg godt kan li´det…findes der noget kedeligere end tyndt chokoladeovertræk? Nej, vel?

Lavendelis med hvidt chokoladeovertræk og frysetørret hindbær

Håndlavede ispinde: sanshopeber med mørk chokolade, bean-to-bar ispind lavet på 68%arribachokolade, samt lavendel med hvid chokolade og frysetørrede hindbær.

IMG_20170224_150447267

Jojo, friskbagt brød kan man skam også få…bagt med enkorn og Hallandsk landhvede…

IMG_20170224_150453647

Og hjemmelavede karameller smagsat med forskellige ting, f.eks. hindbær…

IMG_20170224_150512737 (1)

Marmelader

Butikken på Amiralsgatan har åbent tirsdag-fredag klokken 10-18.

Mat och Chokladstudion
Amiralsgatan 18
211 55 Malmö
Sverige
http://pastrybyjoellindqvist.se/mat-och-chokladstudion/

 

 

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *