Man spiser da kunstmuseer – Signaturis til Fuglsang Kunstmuseum

Man spiser da kunstmuseer…Et eksklusivt samarbejde mellem den prisbelønnede ismager Cathrine Østerberg, Fuglsang Kunstmuseum og mig selv har resulteret i udvikling af tre spændende isvarianter med lækre og overraskende smagskombinationer.

Lørdag d. 26.august kunne gæster på Fuglsang Kunstmuseum sætte tænderne i tre unikke is-varianter. De 3 signaturis var resultatet af et usædvanligt samarbejde mellem Østerberg Ice Cream, Fuglsang Kunstmuseum på Lolland og mig, sagde hunden…

De 3 is, var inspireret af selve kunstmuseet, det nærtliggende naturområde Skejten, samt museets nabobygning KUMUS som rummer kunstformidling og kammermusik…

Spiseligt guld, dragefrugt, fed vanilje og blå sirup var blot nogle af de ingredienser, der var i brug, da vi i samarbejde fortolkede kunsten, naturen og musiken.

Østerberg tryllede det hele om til sød isgourmet, hvor der var kælet for kvaliteten med de bedste råvarer uden tilsætning af konserveringsmidler, kunstig farve og aromaer. Museumsgæsterne købte isbilletter til en, to eller tre kugler i museets café, og fik efterfølgende scoopet isen af Østerberg selv, som havde taget opstilling på plænen foran Fuglsang Kunstmuseum.

Med de unikke sensommerlige islækkerier satte Fuglsang Kunstmuseum et anderledes og sanseligt fokus på kunstsamlingen, arkitekturen, omgivelserne, formidlingen og musikken. Det var skønt at møde alle de forventningsfulde gæster i haven foran museet, på denne ene dag, hvor signaturisene kunne smages.

(fortsættes efter billederne)

At arbejde med at udvikle signaturis til et museum, som Fuglsang, er ren con-amore for en kunsthistoriker og iselsker, som mig. Processen med, at finde frem til hvad et museum smager af er ganske underholdende, og jeg har da også tidligere samarbejdet med Cathrine Østerberg omkring udviklingen af 6 signaturis til Parkmuseerne i København.

Om Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum er et kunstmuseum, som ligger i tilknytning til herresædet Fuglsang, midtvejs mellem Nykøbing Falster og Nysted på Lolland.

Museet rummer dansk kunst, malerier og skulpturer, fra slutningen af 1700-tallet til i dag. Hovedvægten ligger på perioden 1900-1950. Derudover ejer museet en stor samling af tegninger, akvareller og grafiske arbejder, primært fra det 20. århundrede.

Værker af kunstnere med biografisk tilhørsforhold til museets hjemegn eller kunst, der viser motiver herfra udgør et særligt arbejdsfelt for Fuglsang Kunstmuseum. Museet laver skiftende ophængninger af egne værker og viser desuden forskellige særudstillinger.

De 3 signaturis til Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang
Fuglsangisen leger med sine ingredienser – kærnemælk, vanilie og citron med et strejf af jordbær – med det traditionelle og klassisk danske. Dermed spejler isen museets fine samling af dansk kunst. Isens hvis farve refererer til museumsbygningen stramme, hvide facade og det spiselige guldstøv er en reference til museets fine guldrammer.

Skejten
Skejtenisen blev kreeret, som en hyldest til det omkringliggende naturområde Skejten, som strækker sig helt ned til Guldborgsunder. Isen har både fylde og friskhed. Chokoladeisen brune farve refererede til egetræernes tunge, gamle stammer, og de violette strejf af syrlighed i brombærsaucen fortæller om områdets mange brombærkrat. På topen blev der drysset sprøde grønne blade – som løv der rasler.

Kumus
Med Kumusisen ønskede vi, at skabe en is, som referede til både kunstformidlingen og Storstrøms Kammerensemble, som holder til i Kumusbygningen. Kunsten indkredsede vi med de 3 primærfarver – rød, blå og gul – i form af rød dragefrugt, blå sirup og katostblomster, samt tørret havtorn. Dragefrugtens sorte kerner symboliserede noder og musik med reference til kammerensemblet.

De 3 signaturis kunne kun smages denne ene dag i august 2017, men arrangementet var så stor en succes, at jeg håber det vender tilbage i 2018. Måske med nye smagvarianter…hvem ved…

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Guldborgsund
www.fuglsangkunstmuseum.dk

Østerberg Ice Cream
Rosenvængets Allé 7C
2100 København
www.oesterberg-ice.dkDer er lukket for kommentarer.