Lilys & Hannas Rawfood Glass

12. februar 2015
Jeg bliver altså lige nødt til at slå et slag for denne is – Lilys och Hannas Rawfood Glass, som er en svenskproduceret mælkefri og vegansk rawis. Mælkefri, vegansk og raw? Jamen, det er jo hele tre ting på én gang, tænker du måske. Ja, men det er faktisk ikke engang hele sandheden, for isen er tilmed også økologisk, glutenfri, sukkerfri og sojafri.

IMG_20141105_132942820_HDRJeg var for nyligt en tur i Sverige, hvor jeg tifældigt faldt over en ny vegansk rawfoodis. Det der først fangede min opmærksomhed var emballagen, som på alle måder signalerer kvalitet, lækkerhed og æstetisk sans, hvilket jo ikke er dårlige parametre, når vi taler om is.

Ved nærmere eftersyn viste det sig, at isen var fra den lille svenske virksomhed Lilys & Hannas Rawfood Glass, som har hjemme i Stockholm. Bag konceptet står kvinden Hanna Reimers, som beskriver årsagen til, at hun valgte at slå sig ned som isproducent således:

“Idéen till Lilys och Hannas Rawfood Glass föddes då min dotter Lily, som länge haft eksem, fick rådet av en naturläkare att minska ned på animaliska fetter. Då vi båda älskar god glass, började jag utforska möjligheten att få fram en glass som både var underbart god och nyttig.

Resultatet blev Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream.”

Isen blev lanceret i sommeren 2014, og sortimentet består af 3 forskellige varianter: chokolade, creme brulee og kanel/kardemomme. Isen sælges i bægre á 110 ml og 350 ml. Grundbasen til alle tre varianter består af vand, cashewnødder, kokossukker og kokosolie.

Jeg faldt tilfældigvis over isen i butikken Astrid och Aporna i Malmö, hvor de fører alle 3 varianter. Jeg havde ikke hørt om isen før, og så vidt jeg ved, findes der endnu ingen forhandlere herhjemme. Det er en skam, for det er en af de absolut bedste veganske is, jeg har smagt – og jeg har smagt en del!

Jeg købte et lille bæger chokoladeis og har derfor endnu de to andre smagsvarianter til gode. Konsistensen er blød og cremet og minder meget om chokolademousse. Udover isbasen ovenfor er chokoladeisen bl.a. tilsat agavesirup, rå kakaopulver, havsalt og vanille. Smagen kan bedst beskrives som en blanding af lys chokolade og kokos med et twist af karamel. Meget, meget lækker. Det smagte af mere, som man siger.

IMG_20141105_133002237_HDR

IMG_20141105_142316491IMG_20141105_132506645

Det er værd at bemærke, at der her er tale om en is, som egner sig til langt de fleste livsstile, allergier og diæter med undtagelse af nøddeallergi, da isen er fremstillet på basis af kokos. Derudover har den ikke den samme bismag, som nogle sojabaserede is har.

Lily & Hanna har allerede mange forhandlere hinsidan, og jeg krydser alle fingre for, at de også snart krydser Øresund. Det er jo en oplagt salgsvare for landets mange helsekostforretninger og specialforretninger, som i forvejen sælger økologiske og vegetariske produkter. Emballagen er smuk og indbydende, produktet velsmagende…hvad venter I på?

Jeg ser imidlertid også et stort potentiale for isen på cafeer, som kunne tilføje isen til deres sortiment af kage og croissanter, og hos isforhandlere, som sælger gammeldags vaffelis. Det er jo en is, som på én og samme tid appelerer til en lang række målgrupper: veganere, mælkeallergikere, laktoseintollerante, glutenallergikere, palæofolket m.fl. Man kan således med et snuptag inkludere en større kundegruppe ved at introducere én enkelt istype til et eksisterende produktsortiment.

Lily & Hanna’s Rawfood Ice Dream
Uppköparvägen 5
120 44 Årsta
www.lilyohanna.se

sortfacebook



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *