John Farnham som ismand hos Nörgen-Vaaz – Australiens Häagen-Dazs

Hvilken sammenhæng er der imellem det amerikanske isbrand Häagen-Dazs, den australske sanger John Farnham og det engelske rockband Procol Harum? Kan du gætte det? Hvis ikke, så læs med her.

Nörgen-Vaaz – The most natural ice cream in the world! Således lyder slutrepliken i denne reklamefilm, som jeg tilfældigt faldt over ude i cyberspace. I reklamefilmen optræder den australske sanger John Farnham, som de fleste nok kender fra 1986´er-hittet “You´re the voice”. Stadigvæk en helt fantastisk sang med en smuk tekst af Keith Reid som, tilbage i 1967, skrev teksten til Procol Harums Bach-inspirerede klassiker “A whiter shade of pale”.

Isen med det geniale navn Nörgen-Vaaz blev udviklet af det australske isfirma Everest i starten af 1970´erne, og man skal være ret ufokuseret for ikke at kunne se lighederne med det verdensomspændende isbrand Häagen-Dazs. Lighederne til trods er der dog faktisk tale om to helt uafhængige brands. Jeg har skrevet til firmaet som producerer Nörgen-Vaaz, som anerkender at der er et vist sammenfald i de to produktnavne, men de vil hverken be- eller afkræfte at inspirationen til navnet er fundet i USA.

Häagen-Dazs blev etableret af polske immigranter i New Yorkbydelen Bronx i 1961, men ejes i dag af den verdensomspændende fødevaregigant Nestlé. Navnet – Häagen-Dazs – er ifølge nogle kilder – et forsøg på at navngive isen med et danskklingende navn, men jeg har nu altid syntes at det klingede mere østrigsk eller schweizisk…

 

 

 

Nörgen-Vaaz: www.everest-icecream.com.au/gourmet.htmlhttp://www.haagendazs.us/

Hägen-Dazs: www.haagendazs.us/

 Der er lukket for kommentarer.