Fastelavnsbolle med is

Boller op, boller ned, boller i min mave. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade. Nå, men når ikke man kan få fastelavnsboller med is ude i byen, så må man jo lave dem selv.

IMG_20170226_165921_545Fastelavnsboller er der masser af, men ingen med is, og det var ellers lige hvad jeg havde lyst til i fastelavnsdagene, så jeg måtte selv i gang i køkkenet. Sådan en vandbakkelse her med craquelin tager også kun en halv time at lave og hvem har ikke lidt is i fryseren? Jeg havde i hvert fald masser bl.a. denne kirsebær/jordbærsorbet fra Bornholms Ismejeri.

Vandbakkelser (ca. 10 store):
130 g hvedemel
100 g smør

250 ml vand
2 tsk sukker
2 nip salt
4 æg

Smør i tern bringes i kog i en kasserolle sammen med vand, salt og sukker. Når smørret er helt smeltet tages gryden af varmen og alt melet tilsættes på en gang. Rør godt med en kraftig grydeske til dejen er helt jævn. Sæt derefter gryden tilbage på bluset, og varm dejen op igen i et minuts tid, indtil den er blevet helt fin og blank. Husk at røre i gryden hele tiden, så dejen ikke sætter sig fast i bunden.

Kom dejen i en stor skål og lad den køle lidt af, før æggene tilsættes et ad gangen.

Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud på et stykke bagepapir. Husk at dejen flyder lidt ud, så der skal være god plads mellem vandbakkelserne.

Craquelindej
80 g smør
80 g brun farin
100 g mel

Rør smør og farin godt sammen med en grydeske. Tilsæt mel og rør det hele sammen til en glat dej. Læg dejen på køl i minimum en halv time og rul den derefter ud i ca. 3 mm. tykkelse.

Craquelindejen (som laves i forvejen) rulles ud i ca ½ cm tykkelse og udstikkes med et glas eller en udstikker der er lidt mindre end selve bollerne. Læg et stykke craquelin på hver vandbakkelse og bag dem straks i ca. 20 minutter ved 210 grader (ikke varmluft).

Vandbakkelserne køles af, flækkes og fyldes med is! Bon appetit!

followme

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *