Cafe Det Vide Hus – Byens bedste ispinde

Hvad siger du til en håndlavet, grøn ispind opkaldt efter Hulken fra Marvels tegneserieunivers? Eller hvad med en nyfortolkning af den klassiske Kæmpe Eskimo med solbær, kokos og chokoladeovertræk? Ikke dårligt, vel? Hos Cafe Det Vide Hus i Gothersgade i København laver de ikke blot uovertrufne, håndlavede ispinde helt fra bunden – de navngiver også deres is efter superhelte og actionskuespillere som Spiderman, Clint Eastwood og Jean Claude Van Damme! What´s not to like?

13. juni 2o17

Lige rundt om hjørnet fra Nørreport – i Gothersgade, overfor Rosenborg Exercerplads – finder man den lille, fine Cafe Det Vide Hus. Dér kan man få kvalitetskaffe, hjemmebagte boller, juice og vigtigst af alt – håndlavede is i særklasse.

Kaffekortet er stort og ambitiøst og den primære leverandør er Isdamens naboer i Coffee Collective. Tjek! Man kan imidlertid også få kaffe fra andre gode kaffedealere, da Det Vide Hus køber kaffe fra mikroristerier i hele verden. Er du kaffenørd, så er Det Vide Hus stedet – ikke mindst fordi du kan få deres hjemmelavede kaffeis (som er lavet på Coffee Collectives sublime Kienikaffe) serveret som affogato (se fotos nedenfor), dvs. overhældt med et espressoshot! Coffee match made in heaven.

Udover kaffe, kan man bl.a. få 2 slags varm chokolade, milkshakes, safter, sodavand og øl. Er man sulten har Det Vide Hus et lille, men meget velvalgt spisekort med lækre sager til yderst rimelige priser:

 

Isen fremstilles i cafeens lille baglokale og det er altså is lavet helt fra bunden med økologiske kvalitetsråvarer. Der bruges ikke æg, men en stabilisatorblanding som består af tang og johannesbrødkernemel. Denne type stabilisator muliggør at man kan lave en fedtfattig is med mindre fløde, uden at isen krystaliserer og mister den cremede konsistens. Johannesbrødkernemel er den stabilisator traditionel italiensk is, som også er mælkebaseret, fremstilles med. Den færdige isblanding køres på ismaskine og fyldes derefter i silikoneforme. De færdige is, hånddyppes i smeltet, tempereret chokolade og forskellige former for drys, eks. revet kokos, frysetørrede bær mv.

 

Chokoladen er af fransk fabrikat, økologisk, fremstillet uden sojalecitin og med et dejligt højt kakaoindhold. Isen er fast, lækker og cremet og chokoladeknækket sidder lige i skabet. Man kan både se og smage at der er anvendt gode råvarer. Der er ingen iskrystaller i isen, som man ellers ofte kan opleve det ved håndlavede ispinde (bl.a. fra Olufs på Østerbro), så det lader til at der er fuldstændigt styr på teknikker og procedurer, både hvad angår fremstilling og opbevaring af de færdige ispinde.

3 af de fantastiske ispinde man kan få hos Det Vide Hus:

Hulken –  Is med mint og chokoladeovertræk
Clint Eastwood – Kaffeis med kieni espresso fra coffee collective.
Van Damme – Kokosis med solbærkerne, overtrukket med mørk chokolade.

Sortimentet varierer henover sæsonen alt efter hvilke frugter der er i sæson. Da jeg var forbi var der flere is på menuen, bl.a. havtornsorbet og en is med crunchy peanutbutter og mørk chokolade, overtrukket med mørk chokolade og kokos, samt en is med solbæris med mørk chokolade og kokos(Van Damme). Rabarber- og jordbærsorbet, samt pistacieis var undervejs ude i køkkenet. Klassikerne opkaldt efter Clint Eastwood, Hulken, Spiderman og Jean Claude Van Damme har alle fået deres egne fantastisk flotte skilte (udført af kunstneren Simone Aaberg Kærn). Jeg er aldeles verliebt i den håndtegnede kridttegnings flygtige streg. Kan man andet end at elske det her sted? Jeg tror det ikke…

skilte

Det Vide Hus´ fabelagtige ispinde fås, som nævnt, i en række forskellige varianter og koster 40 kr./stk. Kaffekortet byder naturligvis også på iskaffe, islatte og shakerato, så der er iskolde fristelser i et væld af udgaver.
Sorbetterne er både laktosefri og veganske. Tjek åbningstider  mv. på Det Vide Hus´f instagramside

Café Det Vide Hus
Gothersgade 113
1123 København K
www.instagram.com/detvidehusDer er lukket for kommentarer.